τρόφιμα νερό τρόφιμα γλυκα βολος - Υγεία - Γιατί πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό > 일정표

  • 로그인  |
  • 회원가입
  • FAQ
  • 사이트 내 전체검색
일정표
  소개   >  일정표


τρόφιμα νερό τρόφιμα γλυκα βολος - Υγεία - Γιατί πρέπει να μαγειρεύουμ… (/ ~ /)

페이지 정보

작성자 Gabrielle 작성일24-07-13 04:19 조회7회 댓글0건

본문

γλυκα βολος Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
550_334_74828.jpg
- Υγεία - Γιατί πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό γλυκα βολος Το μπρόκολο χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες όταν βράζεται ή μαγειρεύεται στον φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.



Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν, παστες μαρκιζ βολος εξέτασαν διάφορους τρόπους μαγειρέματος του συγκεκριμένου λαχανικού, παστα προφιτερολ βολος καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην μειωθούν τα πολύτιμα συστατικά του είναι να το βράζουμε στον ατμό για τρία έως τέσσερα λεπτά.



Μάλιστα, όπως εξήγησαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος έρευνας του Καρκίνου (AICR), το βράσιμο στον ατμό έως ότου αποκτήσει ένα φω ΤΕΙνό πράσινο χρώμα μπορεί να αυξήσει τα αντικαρκινικά συστατικά του.



Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σουλφοραφάνη, ένα φυσικό συστατικό που έχει σχετισθεί με προστασία από τον καρκίνο.



Για να υπάρχει στο μπρόκολο σουλφοραφάνη είναι απαραίτητο ένα ένζυμο που λέγεται μυροσινάση - συνεπώς, εάν η μυροσινάση καταστραφεί, το μπρόκολο δεν περιέχει σουλφοραφάνη.



Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βράσιμο σε νερό και το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων έστω και για ένα λεπτό, καταστρέφουν την περισσότερη μυροσινάση του μπρόκολου. Αντιθέτως, το βράσιμο σε ατμό έως και 5 λεπτά την διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος της.



«Η επεξεργασία των τροφίμων έως πρότινος εστιαζόταν στην βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης και της μικροβιολογικής ασφάλειάς τους», παραδοσιακα ζαχαροπλαστεια βολος δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ Τζέφερι, παστες Γκαναζ βολος καθηγήτρια Διατροφικής Τοξικολογίας και ομότιμη καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο.



«Ο ρόλος μας πλέον είναι να επεξεργαζόμαστε τα τρόφιμα με τρόπο ώστε οι βιοενεργές ουσίες τους, δηλαδή τα συστατικά που προστατεύουν από τον καρκίνο, να φτάνουν ανέπαφα στο πεπτικό σύστημα και με μορφή που μπορεί να αξιοποιήσει ο οργανισμός».



Τα καλά νέα, ζαχαροπλαστεια χονδρικη πωληση βολος πάντως, είναι ότι ακόμα κι αν κάποιος επιλέξει να βράσει σε νερό ή να μαγειρέψει στον φούρνο μικροκυμάτων το μπρόκολο, παστα τρουφα βολος μπορεί πάλι να τροφοδοτήσει τον οργανισμό του με σουλφοραφάνη, φροντίζοντας να φάει μαζί με το μπρόκολο ωμά, πλούσια σε μυροσινάση τρόφιμα.



Τέτοια τρόφιμα είναι η μουστάρδα, τα ραπανάκια, η ρόκα, το γουασάμπι (είναι η ρίζα ενός γιαπωνέζικου φυτού και διατίθεται τριμμένη, σε μορφή σκόνης ή πάστας) και όλα τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το λάχανο.



Σε μελέτη που πραγματοποίησαν η δρ Τζέφερι και οι συνεργάτες της με ομάδα εθελοντών, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της σουλφοραφάνης στα ούρα τους αυξάνονταν σημαντικά με αυτού του είδους τον συνδυασμό.



Δεν είναι η πρώτη φορά που μελέτη δείχνει ότι ο τρόπος επεξεργασίας των φυτικών τροφίμων επηρεάζει τα αντικαρκινικά συστατικά τους. Προγενέστερη μελέτη έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι πιο αντικαρκινικό εάν το λιώσουμε ή το ψιλοκόψουμε και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.



Ο οργανισμός, παστα προφιτερολ βολος εξάλλου, απορροφά καλύτερα το λυκοπένιο των τοματών, όταν αυτές είναι μαγειρεμένες.



ΠΗΓΗ: tanea.gr
γλυκα παστες ντομινο βολος γλυκα βολος Επίθεση με μπουκάλια στον Πρ. Παυλόπουλο


Θύμα προπηλακισμού των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, έπεσε ο πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος.



Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος ανέβαινε με τα πόδια τη Β. Σοφίας, παστα Γκαναζ βολος όταν έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές.



Κάποιοι εξ αυτών φώναξαν συνθήματα εις βάρος του, ενώ στη συνέχεια εκτοξεύθηκαν μπουκαλάκια με νερό, πολλά εκ των οποίων τον πέτυχαν καταβρέχοντας το κοστούμι του.



Ο κ. Παυλόπουλος παρέμεινε ψύχραιμος και χωρίς να πει το ο,τιδήποτε κατέφυγε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και αποχώρησε.



Εικόνες από την επίθεση





YouTube-nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3">

YouTube-nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="315" width="560">




Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, χωρίς να ικανοποιηθούν από τις δεσμεύσεις του.



Το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντέδρασε έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση.



Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.



Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα παραστεί στις κινητοποιήσεις τους.




Πηγή βίντεο: Ναυ Τεμπορική



γλυκα βολος "Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.



Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.



Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.



Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.



Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.



«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου...τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».



Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.



Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.




Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».



Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.



Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίθου
  <저작자표시-변경금지> 저작자를 밝히면 자유로운 이용이 가능하지만, 변경 없이 그대로 이용해야 합니다.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

상단으로

[37832] 경북 포항시 남구 희망대로 810 (대도동 313-1) 대표전화 054)272-7330 | 팩스 054)281-7330
Copyright © 2017 Pohang Sports Academy. All Rights Reserved.